Sotevaaliblogi

Aluevaalien alla on havahduttu tähänkin asiaan eri tahoilla. Kirjoitin asiasta ennen viime kunnallisvaaleja ja aihe sopii tähänkin hetkeen, oikeastaan nythän tämä sopiikin.

Aluevaalien virallinen äänestyspäivä on jo sunnuntaina. Jännittää ihan hirveästi, vaalituloskin, mutta ennen kaikkea se, että miten meidän ihmisten ja meille tärkeiden palveluiden käy.

Vaaliteemat

13.01.2022

Forssan Lehti on kiitettävästi osallistunut vaalikeskusteluun antamalla tilaa ehdokkaille Mielipide-palstallaan. Paikalliset ehdokkaat ovat runsaslukuisesti lähettäneet asiallisia mielipiteitään siitä, miten heidän mielestään sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi tulee järjestää Kanta-Hämeessä. Tässä lehti toteuttaa siltä odotettua...

Sote uudistus koskettaavaa mittavaa määrää työntekijöitä. Noin 200 000 työntekijää siirtyy uuden työnantajan palvelukseen . Liikkeen luovutus periaatteella yhdenkään työsuhteen ehtojen tai palkan ei pitäisi heikentyä, päinvastoin.

Muistatko vielä ne sohvat. joita kierävät kauppiaat myivät. Muoviset, ruutukuvioiset olivat värikkäitä ja kankaiset ei väreissä hävinneet nekään. Kaikilla oli samanlaiset kalusteet, ainakin tavallissa huusholleissa. Myivät kuormasta uudet ja vanhat vietiin samaan hintaan pois. Uudelleenhan ne päällystettin ja vähän korjailtiin. Edelliset oli juuri...

"Ainoa puolue"

04.01.2022

Luin aamulla (4.1.22) Johanna Häggmanin mielipidettä Forssan Lehdestä ja samalla kuuntelin radiosta YLEn lähetystä. Oma näkemykseni ja radiosta kuultu tieto, että aluevaaleissa lähipalveluita voimakkaimmin puolustavat Vasemmistoliitto ja Keskusta, joten ehdokas Häggmanin julistus "Keskusta on ainoa puolue, mikä ajaa kattavaa julkista...

Olemme menossa kohti uutta monellakin tapaa. Palvelut järjestellään uudelleen entistä toimivammiksi. Näin ainakin ajatellaan. Muuttuuko silti kuitenkaan mikään, ellei olla valmiita ajattelemaan asioita uudelta kantilta.

Tammikuussa järjestettävissä aluevaaleissa meillä Kanta-Hämeessä on ainutkertainen mahdollisuus äänestämällä valita päättäjät, jotka tulevat ratkaisemaan miten meistä tullaan huolehtimaan syntymästä saattohoitoon. Hyvinvointialueemme tehtävänä Kanta-Hämeessä on vuoden 2023 alusta järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut.