Viksten: Nauttiiko kansa kivusta ja alistamisesta?

31.01.2023

Masokismi tarkoittaa wiktionaryn mukaan "nautinto henkisen tai fyysisen kärsimyksen kohteena olemisesta; nautintoa kivusta, nöyryytyksestä, alistettuna olemisesta yms."

Juuri tällä hetkellä inflaatio laukkaa ja elinkustannukset ovat nousseet pilviin. Suomalaiset pohtivat miten tulisi toimeen, mitä kaupasta on enää vara ostaa tai miten sähkölasku maksetaan. Iäkkäille ei ole hoivapaikkoja, lääkäriin ei pääse riittävän nopeasti ja lapset sekä nuoret kärsivät mielenterveyskriisistä. Samaan aikaan galluppien kärjessä paistattelee kokoomus ja perussuomalaiset. Molemmat ovat luvanneet mittavia leikkauksia, jotka kohdistuvat heikompiosaisiin sekä pieni- ja keskituloisiin. Yhteiskunnallinen keskustelu näyttääkin suomennettuna tällä hetkellä tältä:

Leikataan ainakin puolet enemmän, kuin Sipilä! Kansa huutaa jee! Leikataan terveydenhuollosta! Kansa huutaa jee! Leikataan sosiaalipalveluista! Kansa huutaa jee! Leikataan sosiaaliturvasta! Kansa huutaa jee! Jäädytetään taas kaikki indeksikorotukset! Kansa huutaa jee! Leikataan varhaiskasvatuksesta! Kansa huutaa jee! Leikataan eläkkeistä! Kansa huutaa jee! Leikataan vanhempainrahasta! Kansa huutaa jee! Leikataan asumistuet! Kansa huutaa jee! Leikataan opiskelijoiltakin asumistuet! Kansa huutaa jee! Leikataan ansiosidonnainen! Kansa huutaa jee! Yksityistetään terveydenhuolto jotta jatkossa hoitoa saa vain vakuutuksella! Kansa huutaa jee! Perustetaan NATO:n tukikohta Suomeen! Kansa huutaa jee! Tehdään uusi "tehokkaampi" kiky ja teetetään orjatyötä! Kansa huutaa jee! Ei leikata (ainakaan heti) koulutuksesta, mutta peritään lukukausimaksuja! Kansa huutaa jee! Leikataan kunnilta (palveluista)! Kansa huutaa jee! Yksityistetään kaikki mitä vielä voi! Kansa huutaa jee! Ajetaan ammattiyhdistysliikkeet alas! Kansa huutaa jee! Lisätään työperäistä maahanmuuttoa, mutta ei puututa työmarkkinarikollisuuteen! Kansa huutaa jee! "Pakotetaan" kaikki töihin, mutta ei säädetä minimipalkasta! Kansa huutaa jee! Palkalla ei tarvitse tulla toimeen! Kansa huutaa jee!

Tätäkö suomalaiset siis haluavat?

Se päätetään kevään vaaleissa, jossa toivottavasti oikeisto äänestetään jälleen oppositioon.