Kotiäänestys

Tarvittaessa voit äänestää myös kotona

Aluevaalien alla on tärkeää muistaa mahdollisuus myös kotiäänestykseen. Kotiäänestyksen avulla mahdollistetaan, että jokainen voi toteuttaa kansalaisoikeuksiaan. Kotona voit äänestää, jos kyky liikkua tai toimia on rajoittunut siten, että ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä vaalipaikkaan liikkuminen ei onnistu ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Lisätietoa kotiäänestyksestä sekä kotiäänestyslomake:

Kotiäänestystä tulee hakea oman kunnan keskusvaalilautakunnalta viimeistään 11.1.2022 kello 16 mennessä kirjeitse tai puhelimitse. Keskusvaalilautakuntien yhteystiedot löytyvät täältä: 

Forssan kaupungin keskusvaalilautakunta: Turuntie 18, 30100 Forssa (PL 62, 30101 Forssa). vaalit@forssa.fi, puh 0341411

Tammelan kunnan keskusvaalilautakunta: Hakkapeliitantie 2, 31300 Tammela. kirjaamo@tammela.fi, puh 0504322 255 

Jokioisten kunnan keskusvaalilautakunta: Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen. vaalit@jokioinen.fi, puh 044768 4894 

Ypäjän kunnan keskusvaalilautakunta: Perttulantie 20, 32100 Ypäjä. vaalit@ypaja.fi, puh 044435 2000

Humppilan kunnan keskusvaalilautakunta: Kisakuja 2, 31640 Humppila. vaalit@humppila.fi, puh 0447064437 

Koronaepidemia ja huonontunut tautitilanne vaikuttaa aluevaaliehdokkaiden kampanjointiin sekä äänestykseen. Kampanjoinnissa on pohdittava terveysturvallisuutta ja ääniä ei tulisikaan mielestäni tässä epidemiatilanteessa kalastella vaarantamalla ihmisten terveyttä. Erityisen kyseenalaista tällainen kampanjointi ihmisten terveyden kustannuksella on mielestäni juuri näissä vaaleissa, koska olemme päättämässä niistä ihmisistä, jotka tulevaisuudessa päättävät hyvinvointia, turvallisuutta ja terveyttä koskevista palveluistamme aluevaltuustossa. Osalle koronavirus on lieväoireinen, mutta osalle henkeä uhkaava ja pahimmassa tapauksessa kuoleman aiheuttava. Omassa kampanjoinnissani tulen huomioimaan asetetut suositukset ja määräykset sekä toimimaan terveysturvallisesti.

Äänestyspaikoilla huomioidaan erilaisin järjestelyin koronaepidemia. Kuntavaalien myötä kokemusta on jo, miten äänestys voidaan hoitaa mahdollisimman terveysturvallisesti. Ennakkoäänestyksen aikana ja virallisena vaalipäivänä meistä monet voi olla määrättyjä karanteeniin tai sairastaa koronaa. Osa ihmisistä on myös omaehtoisessa karanteenissa ollessaan kipeä tai odottaessaan koronatestin tulosta.

Äänestyspaikalle ei voi mennä jos on määrättynä karanteeniin tai eristykseen, mutta äänestää voi tällöin äänestyspaikan pihalla virallisena vaalipäivänä tai tietyin edellytyksin ennakkoon kotiäänestyksenä (ilmoittautuminen 11.1.2022 klo 16 mennessä). Keskusvaalilautakunnat (yhteystiedot yläpuolella) antavat myös lisätietoja miten karanteenissa tai eristyksessä oleva voi äänestää.

Pysytään terveinä ja pidetään toisistamme huolta!